Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, joi, ca a cerut prefecturilor, Jandarmeriei si Politiei sa aplice legea in cazul arborarii unui drapel strain pe teritoriul Romaniei.

Radu Stroe a precizat ca inca de miercuri a solicitat prefecturilor, Politiei si Jandarmeriei sa se aplice toate dispozitiilor legale cu privire la arborarea in Romania a darapelului altui stat.

"Ieri (miercuri n.r.) am dispus pe linia prefectilor, dar si pe linia celorlalte institutii de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, Politia si Jandarmeria, sa se aplice in continuare toate dispozitiile legale cu privire la arborarea drapelului altui stat pe teritoriul Romaniei", a spus Radu Stroe, potrivit MEDIAFAX.

Ponta, despre scandalul steagului secuiesc: Nu acceptam de la nimeni obraznicii

Secretarul de stat in MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat marti ca maghiarii din Transilvania sunt supusi unei agresiuni simbolice si, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie sa raspunda arborand steagul Tinutului Secuiesc, relateaza gandul.info.

Presa maghiara a relatat ca declaratia lui Nemeth Zsolt este o replica la scandalul steagului secuiesc. Oficialul maghiar, cunoscut pentru pozitiile sale pro-autonomie, a indemnat primarii din Ungaria sa arboreze in semn de solidaritate steagul Tinutului Secuiesc.

La sfarsitul saptamanii trecute, la ceremonia de investire a noului prefect de Covasna, steagul Tinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfasurat evenimentul.

Citeste si: Budapesta sustine dreptul comunitatii maghiare de a folosi steagul secuiesc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.