Premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe sa adopte o atitudine ferma si sa transmita ca Romania nu accepta de la nimeni din strainatate "obraznicii" si lectii privind functionarea autoritatilor locale si nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

"Va rog, domnule ministru de Externe, inainte sa plecati la Bruxelles, sa dati un raspuns - nu dumneavoastra, ministerul - un raspuns foarte ferm si foarte clar ca nu acceptam niciun fel de - eu nu vreau sa folosesc un termen nediplomatic, as fi spus in mod normal <<obraznicii>> - dar nu acceptam niciun fel de lectii de la nimeni de cum se aplica in Romania legile, inclusiv cele privind functionarea autoritatilor locale. Cred ca avem cele mai inalte standarde din Europa de reprezentare a minoritatilor, de autonomie a structurilor locale. Cred ca, daca cineva vrea sa-si faca campanie electorala in Romania, vreau sa aveti o atitudine foarte ferma, fara sa ne lasam prinsi in capcane pe aceasta tema, dar nu cred ca cineva ne poate spune ce steaguri afisam pe aici si cum sa afisam steagurile. O sa rog si domnul ministru de Interne, prefectii, toate autoritatile statului sa-si faca datoria conform legii. Nu vreau sa cadem in capcana de a fi provocati, dar nici nu vreau sa para ca cineva ne da lectii de peste frontiera", a spus Ponta, in sedinta de guvern.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, i-a spus premierului ca a dat deja dispozitie structurilor ministerului sa emita o reactie in acest sens.

"E foarte importantant acest lucru, ca sa nu-si inchipuie totusi cineva ca putem sa intoarcem de prea multe ori obrazul si cred ca sunt niste lucruri pe care trebuie sa le punem la punct foarte clar", a conchis Ponta.

Citeste si: Guvernul ungar cere Romaniei sa puna capat "razboiului steagurilor"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.