Premierul Ponta l-a informat pe presedintele CE ca intentioneaza sa transmita tuturor sefilor de stat si de guvern din UE o scrisoare semnata atat de el, cat si de presedintele Basescu si liderii celor doua Camere ale Parlamentului.

Anuntul privind intentia transmiterii catre tarile membre Uniunii Europene a unei scrisori comune a Presedintiei, Guvernului si Parlamentului pe tema aderarii la spatiul Schengen a fost prezentat de premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"L-am informat pe presedintele Comisiei Europene ca intentionam sa trimitem o scrisoare comuna, semnata de presedintele tarii, de mine in calitate de prim-ministru si de presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, in legatura cu aderarea Romaniei la Schengen, poate in martie", a spus Ponta, scrie MEDIAFAX.

El a adaugat ca spera ca sprijinul Comisiei Europene pentru aderarea Romaniei la Schengen sa aiba in martie rezultate pozitive.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, ca va sustine fara rezerve mentinerea pe agenda in martie a aderarii Romaniei la spatiul Schengen, temeiul fiind progresele din raportul MCV pe functionarea institutiilor, problemele fiind la respectarea de catre politicieni a statului de drept.

Basescu a subliniat, in conferinta de presa sustinuta duminica la Cotroceni, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie, ANI, DNA, Parchetului General sunt mentionate in raport cu imbunatatiri ale activitatii, independenta, consistenta, forta si capacitatea de a-si face treaba in orice conditii politice.

De asemenea, el a aratat ca sansele Romaniei de a obtine o decizie favorabila privind aderarea la spatiul Schengen la Consiliul JAI din martie ar creste daca s-ar rezolva problemele mentionate in raportul MCV cu privire la Parlament si ministrii cercetati penal.

Presedintele a aratat ca guvernarea USL ar putea sa faca o scrisoare oficiala adresata conducerilor institutiilor UE si statelor membre in care sa se angajeze la remedierea problemelor politice constatate in raportul MCV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.