Fortele speciale algeriene au gasit, sambata, 15 trupuri carbonizate la complexul de industralizare a gazelor de la In Amenas, atacat miercuri de un comando islamist.

Printre victime se afla si un roman, alti trei fiind salvati. Premierul Ponta si ministrul de Externe, Titus Corlatean, au sustinut declaratii de presa sambata, cu privire la situatia din Algeria, scrie realitatea.net. Premierul a declarat ca decesul unui roman a fost confirmat.

"In urma cu putin timp s-a confirmat faptul ca un roman si-a piedut viata in aceste evenimente din Algeria. Vreau sa exprim condoleante si compasiune pentru familia celui care si-a pierdut viata. Am instiintat familia, nu mi-as fi iertat niciodata daca familia ar fi aflat de la dumneavoastra din presa", a spus Ponta.

El a precizat ca in perioada urmatoare Guvernul va sprijini familia romanului decedat, urmand sa se ocupe de repatrierea acestuia si de tot ce va fi nevoie.

"Aceasta este vestea proasta. Vestea buna se refera la ultimul dintre cei cinci cetateni romani aflati in zona de conflict. Acesta a fost eliberat de catre armata algeriana. Se afla in grija armatei algeriene si autoritatile romane fac toate eforturile si demersurile necesare pentru a afla starea lui exacta si de a-l aduce la ambasada unde alaturi de ceilalti trei cetateni romani sa fie repatriat in conditii cat mai bune", a declarat premierul Victor Ponta.

Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, a tinut sa precizeze pentru presa ca motivul pentru care nu s-a comunicat niciodata numarul romanilor care se aflau in complexul din Algeria deoarece s-a incercat protejarea acestora. Orice informatie lansata in mod public le-ar fi pus in pericol vietile.

"Toate datele au mers in directia ca exista cinci romani acolo. Sunt si alti romani in alte zone in Algeria care nu au avut nicio legatura cu incidentul", a declarat ministrul Corlatean.

Sapte ostatici straini au murit, iar 11 rapitori au fost impuscati intr-un asalt final lansat sambata dimineata de catre fortele speciale algeriene la un complex de exploatarea gazelor din Sahara algeriana, a declarat o sursa din domeniul securitatii algeriene pentru AFP.

"Asaltul a fost lansat sambata dimineata. Unsprezece teroristi au fost impuscati, iar ostaticii straini sunt morti. Noi credem ca au fost asasinati ca masura de represalii", a declarat aceasta sursa pentru AFP.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Intre 25 si 27 de ostatici straini si algerieni au fost ucisi de la inceputul atacului jihadistilor, miercuri, impotriva acestui complex de exploatarea gazelor, potrivit unui bilant provizoriu, relateaza MEDIAFAX.

Pana acum, autoritatile romane au confirmat ca trei cetateni romani au fost eliberati si se afla in siguranta, insa nu este clar daca acestia sunt singurii romani care au fost tinuti ostatici de teroristi.

Citeste si:
Sorin Bontea a avut primul job la 16 ani. Nu i-a fost deloc ușor:...
Sorin Bontea a avut primul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.