Silvio Berlusconi a generat confuzie, miercuri, afirmand ca este dispus sa se retraga in cazul in care Mario Monti va candida la functia de premier in februarie.

"Daca Monti este candidat" ca lider al taberei de centru-dreapta, "as face un pas inapoi", a declarat Berlusconi, la cateva zile dupa ce l-a privat de sustinerea sa in Parlament pe actualul sef al Guvernului, determinandu-si sa-si anunte demisia.

"Pasul meu inainte sau inapoi (in ceea ce priveste candidatura la functia de premier, n.red.) depinde de cum evolueaza lucrurile", a declarat Berlusconi, in varsta de 76 de ani, cu ocazia prezentarii la Roma a ultimei carti a prietenului sau jurnalist Bruno Vespa, pe care l-a pus in umbra, scrie MEDIAFAX.

Presat de mai multi jurnalisti sa isi clarifice intentiile, el a adaugat: "pentru moment sunt candidat la Palatul Chigi", sediul Guvernului.

Parand sa fi uitat de propriile sale critici acerbe lansate cu o zi inainte impotriva succesorului sau, Berlusconi a afirmat ca are o "relatie excelenta cu profesorul Monti" si a apreciat ca "ar fi un lucru bun pentru tara daca el ar fi viitorul presedinte al Consiliului la conducerea unui grup mare de moderati".

Monti, curtat de centru, mediile de afaceri si Vatican, nu a anuntat pentru moment daca intentioneaza sa se lanseze in politica. In cazul in care seful Guvernului tehnic se va lansa in cursa, "nu voi mai avea nicio problema in a-mi retrage candidatura, as putea accepta sa fiu coordonator (al intregii tabere de centru-dreapta, n.red.) sau chiar sa nu fiu nimic, doar seful miscarii mele", a declarat Berlusconi.

Marti, magnatul media l-a acuzat pe profesorul de economie ca a "inrautatit" situatia Italiei intr-un an. El a reiterat, miercuri, ca din punct de vedere obiectiv, "toti indicatorii sunt mai prosti", citand somajul in crestere, PIB-ul in regres.

Dar potrivit lui Berlusconi, toate acestea sunt cauzate de faptul ca Monti "a fost puternic influentat" de principalii doi lideri ai stangii italiene.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Il Cavaliere, zambitor si mai slab, a asigurat ca nu are ambitia de a reveni la Palatul Chigi, unde a guvernat in trei reprize, afirmand ca si-a luat portia de onoruri, asistand la numeroase summituri si asigurand presedintia Uniunii Europene. Ca si sambata, cand si-a anuntat a sasea candidatura, el a declarat ca a decis sa revina in arena "la presiunea trupelor sale" si din cauza promisiunilor de alianta nerespectate de centrul lui Pier Ferdinando Casini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.