Un documentar despre uraganul Sandy va fi difuzat, in premiera, in data de 25 noiembrie, de la ora 22.00, pe National Geographic Channel, la nivel international, inclusiv in Romania.

In acest documentar, telespectatorii vor afla informatii despre uraganul in care si-au pierdut viata aproape 200 de oameni. Documentarul aduce laolalta relatarile celor care au reusit sa scape cu viata din acest uragan, ale celor din echipele de interventie, ale expertilor meteorologi etc.

Unul dintre materialele video create de amatori infatiseaza o explozie la centrala electrica ConEd din New York. "Parea ceva extras dintr-un film stiintifico-fantastic si toata lumea urla", explica John Mattiuzzie, realizator de documentare si locuitor din Brooklyn.

Publicul va afla si marturia unei familii care a inregistrat cu camera telefonului trei copaci prabusindu-se in fata casei lor. "N-am mai simtit niciodata asa ceva (...) casa ta e locul cel mai sigur pe care-l stii si sa te simti in pericol acolo este un sentiment absolut terifiant… de parca eram intr-un film de groaza", spune John Mateer.

De asemenea, telespectatorii vor afla, in premiera, opinia managerului Social Media din cadrul Departamentului de Pompieri New York, Emily Rahimi, care dezvaluie cum a raspuns mesajelor de pe Twitter deoarece linia 911 devenise inaccesibila. "Aceasta furtuna a fost cu siguranta o furtuna a secolului al XXI-lea. Cred ca a fost prima furtuna in timpul careia retelele sociale au fost folosite pentru solicitarea de ajutor", relateaza Rahimi in cadrul documentarului, scrie MEDIAFAX.

"Uraganul Sandy s-a dovedit a fi o calamitate naturala de proportii istorice - monstruoasa ca magnitudine, socanta ca grad de distrugere si capabila sa remodeleze un intreg peisaj urban", afirma Hamish Mykura, vicepresedinte si director al diviziei de continut international pentru NGCI. "Documentarul infatiseaza in imagini impresionante cum s-au desfasurat tragicele evenimente – masini plutind pe strazile din Manhattan, intregi cartiere inghitite de apele furioase. Filmul explica fortele neobisnuite ale naturii care au impins furtuna de-a lungul unei regiuni vaste, locuite de milioane de oameni, aruncati deodata in haos".

Citeste si:
VIDEO Clădirea din New Orleans unde a trăit Louis Amstrong,...
VIDEO Clădirea din New...

Jeremy Dear, vicepresedinte senior al Departamentului de programe in cadrul Pioneer Productions, a afirmat: "Uraganul Sandy a devastat New York si New Jersey si a afectat mii de comunitati si milioane de oameni din regiunile Atlanticului de Mijloc si din statele nord-estice americane. Am realizat nenumarate ore de programe despre conditiile climatice anterior, dar natura acestei furtuni confera o nota exceptionala documentarului. Filmul va examina consecintele trecerii devastatoare a uraganului Sandy utilizand grafica computerizata, secvente video din jurnale televizate, inregistrari video de amator si interviuri".

Pioneer Productions a mai creat pentru NGC documentarul "Witness: Disaster", precum si alte documentare despre conditii meteorologice extreme precum "Raging Planet", "Britain's Worst Weather" si "The Year the Earth Went Wild".

Citeste si:
Uraganul Sandy vazut din spatiu in 10 imagini covarsitoare
Uraganul Sandy vazut din...

"Uraganul Sandy" este produs de Pioneer Productions pentru National Geographic Channel (NGC). Pentru Pioneer, Stuart Carter si Bob Strange sunt producatorii executivi, producator este Andrew Barron. Pentru NGCI, vicepresedinte executiv si director al diviziei de continut international este Hamish Mykura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.