Zilele acestea, Statele Unite se confrunta cu o furtuna de proportii catastrofale – uraganul Sandy, o furtuna masiva care a intors coasta de est cu susul in jos. Cateva zeci de persoane si-au pierdut viata, New York-ul e in bezna, Manhattan, Queens si Brooklyn sunt sub apa si metroul este in continuare scos din functiune. Daca vi se pare o nimica toata, iata cum arata uraganul Sandy vazut din spatiu.

In cazul in care, din cine stie ce motive greu de explicat, nu ati aflat inca, coasta de est a Statelor Unite se confrunta cu una din cele mai puternice furtuni. Sandy, pe numele lui, este, spun meteorologii, un uragan atipic, cu o dimensiune si intensitate covarsitoare. Problema este ca a intalnit pe drum un flux de aer polar si, in loc sa scada in intensitate, odata ce a parasit apele calde ale Atlanticului tropical, s-a intensificat si s-a transformat intr-o orgie meteorologica devastatoare.

Marti seara, uraganul Sandy a trecut si prin New York si a lasat in urma pagube substantiale: cateva zeci de persoane si-au pierdut viata, alte zeci au fost date disparute, New York-ul a ramas in bezna, Manhattan, Queens si Brooklyn sunt sub apa, iar metroul este in continuare scos din functiune. Nu exista inca o estimare a pagubelor suferite de infrastructura orasului.

In cazul in care aveati dubii ca uraganul Sandy este considerat cel mai periculos din ultimii 100 de ani, satelitii NASA au surprins cateva imagini breathtaking care arata amploarea furtunii. Priviti numai:

Sursa foto: NASA Flickr


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.