Uraganul Ida, care a răvășit zona de uscat în weekend în statul american Louisiana, a distrus complet clădirea istorică din orașul New Orleans în care a locuit în tinerețe Louis Amstrong.

Într-un clip postat pe Twitter de Jack Royer, prezentator în cadrul WIAT-TV, un canal de ştiri al televiziunii din New Orleans, se poate vedea amploarea pagubelor provocate de uragan acestei clădirii în care muzicianul a locuit şi a făcut primii paşi în muzică.

Clădirea, din care a rămas un morman de moloz şi care a fost asociată istoriei muzicii jazz, a fost sediul croitoriei şi reşedinţei familiei Karnofsky, care a construit-o în 1913, potrivit surselor. Armstrong a început să lucreze de mic pentru soţii Karnofsky, care i-au oferit în această clădire a doua lui casă. Tânărul Armstrong obişnuia să ia masa alături de familie, iar soţii Karnofsky i-au împrumutat banii cu care şi-a cumpărat prima trompetă.

În 1912, Armstrong a fost arestat în apropiere de acest loc şi trimis la aşa numita "Colored Waif's Home", o casă pentru copiii şi tinerii de culoare abandonaţi. Aici a devenit parte dintr-o trupă de muzică şi a început să cânte mai frecvent la trompetă.

Fiul familiei Karnofsky, Morris, a deschis în acest loc primul magazin de discuri jazz din New Orleans, "Morris Music", care a fost inclus în Registrul Naţional al Locurilor Istorice din Statele Unite. AGERPRES.

This is the Karnofsky Shop - a historic place. Louis Armstrong worked here and bought his first trumpet here. Collapsed during #HurricaneIda. pic.twitter.com/FsL4B1LbI8

Citeste si:
Un angajat al TVR s-a aruncat de pe clădirea instituției
Un angajat al TVR s-a aruncat...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

— Jack Royer (@JackRoyer) August 30, 2021Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.