Secretarul de Stat american Hillary Clinton a confirmat intr-un interviu publicat vineri de Washington Post ca intentioneaza sa renunte la functie dupa investitura viitorului presedinte, din 20 ianuarie 2013, chiar daca va fi reales Barack Obama.

"Sunt in continuare in cadrul aceluiasi calendar (...) Am ca obiectiv sa plec la scurt timp dupa investitura; este proiectul meu. Dar nu am putut inca sa discut cu presedintele deoarece el incearca sa castige alegerile, ceea ce, speram noi, va reusi in curand. Vom discuta atunci despre modalitatea de asigurare a tranzitiei" cu un succesor, a declarat Clinton pentru cotidian, potrivit MEDIAFAX.

Sefa diplomatiei americane, invinsa de Obama in cadrul alegerilor primare democrate din 2008, a traversat planeta din ianuarie 2009. Ea este un pilon al Guvernului democrat, dar de mai multe ori a asigurat ca va participa la guvernare doar un mandat.

"Nu sunt dispusa sa raman mai mult, dar stiu, de asemene, ca trebuie sa fim constienti de munca ce ramane de facut. Inca o data, trebuie sa vorbesc cu presedintele", a declarat ea pentru site-ul de Internet al cotidianului american.

Totusi, intr-un alt scurt interviu publicat joi de Wall Street Journal, Clinton a parut ca lasa usa deschisa posibilitatii de a ramane pentru mai mult timp in aceasta functie - in special pentru a gestiona consecintele atacului asupra consulatului american din Benghazi (Libia) din 11 septembrie - daca, bineinteles, Obama va fi reales la 6 noiembrie in fata republicanului Mitt Romney.

"Multe persoane mi-au vorbit despre mentinerea mea" in post, a declarat ea, fara a fi mai explicita.

Intrebata miercuri seara la postul de televiziune NBC, Obama a declarat ca "in pofida rugamintilor sale", a acceptat ideea ca Hillary Clinton va pleca la incheierea mandatului, chiar daca el va fi reales la 6 noiembrie. "A facut o munca imensa. Mi-ar fi placut sa mai ramana", dar "presupun ca este timpul pentru ea sa petreaca un pic mai mult timp cu familia", a declarat presedintele.

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

La Washington circula de mai multe luni zvonuri privind o candidatura la alegerile prezidentiale din noiembrie 2016 a lui Clinton, care a implinit vineri 65 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.