Marea Britanie nu se va implica intr-o eventuala campanie de atacuri preventive a Statelor Unite impotriva instalatiilor nucleare iraniene, considerand ca Iranul nu este o "amenintare curenta".

Conform raportului, Guvernul britanic a reiterat ca nu considera oportuna in acest moment o interventie militara impotriva Iranului. Presa a relatat ca Marea Britanie a respins o cere a Statelor Unite de utilizare a bazelor britanice pentru mobilizarea fortelor in zona Golfului Persic, scrie MEDIAFAX.

Iranul aflat in pragul falimentului isi continua programul nuclear

"Colaboram strans cu Statele Unite in privinta bazelor aeriene britanice, dar Guvernul britanic nu considera ca o interventie militara este oportuna in acest moment", a comunicat Downing Street, conform ziarului The Guardian.

Saptamana trecuta, premierul David Cameron a indemnat Israelul sa dea dovada de o atitudine retinuta fata de o operatiune militara impotriva Iranului, suspectat de Occident ca incearca sa se doteze cu arme nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.