Manifestanti inarmati au atacat consulatul american de la Benghazi, pentru a denunta un film ofensator la adresa Islamului conform acestora.

[UPDATE]

Ambasadorul american, J. Christopher Stevens, si trei functionari ai consulatului au fost ucisi la Benghazi, a anuntat miercuri un oficial libian, potrivit stirileprotv.ro.

La baza violentelor se afla filmul "Innocence of Muslims" ("Inocenta musulmanilor"), realizat si produs de Sam Bacile, un om de afaceri israeliano-american in varsta de 54 de ani, originar din California, afirma cotidianul american.

Bacile incearca sa argumenteze in acest film sa prezinte "ideologia distrugatoare a islamului". El s-a exprimat dupa ce manifestantii care protestau fata de filmul sau au intrat in ambasada americana din Cairo, unde au smuls un drapel american. La Benghazi, in Libia, filmul a generat manifestatii violente in apropiere de consulatul american.



"Manifestanti au atacat consulatul american de la Benghazi. Acestia au tras in aer inainte de a intra in cladire", a declarat ministrul adjunct libian de Interne responsabil pentru regiunea estica, Wanis al-Charef.

O sursa din cadrul ambasadei americane de la Tripoli a confirmat "atacul", fara a da detalii.

"Din nefericire, consulatul de la Benghazi a fost atacat", a declarat aceasta sursa aflata sub anonimat. La scurt timp, un martor a declarat ca manifestantii au incendiat consulatul.

"Zeci de manifestanti au atacat consulatul si l-au incendiat", a declarat Omar, un locuitor al Benghazi care se afla la fata locului, afirmand ca s-au auzit focuri de arma in perimetrul cladirii.

Un alt martor a confirmat focurile de arma din apropierea consulatului, adaugand ca barbati inarmati au blocat strazile care duc la consulat.

Ministrul adjunct libian de Interne, Wanis al-Charef a declarat ca "un functionar american a fost ucis iar un altul a fost ranit la mana. Ceilalti membri ai personalului au fost evacuati si se afla in siguranta", a declarat acesta fara a fi in masura sa precizeze daca persoana ucisa era diplomat, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Secretatul de Stat american Hillary Clinton a confirmat marti seara ca un agent al Departamentului de Stat a fost ucis in atacul asupra consulatului american de la Benghazi.

"Suntem profund intristati de aceasta pierdere", a declarat Clinton intr-un comunicat, adaugand ca Washington lucreaza alaturi de diferite state din intreaga lume pentru a proteja misiunile sale diplomatice dupa violentele din fata ambasadei americane din Egipt si atacul de la consulatul din Benghazi de marti, ziua comemorarii atentatelor de la 11 septembrie 2011 din Statele Unite.

Citeste si:
Ambasadei Ucrainei în România: „Nu mai filmaţi şi nu mai postaţi pe...
Ambasadei Ucrainei în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.