Ambasada Ucrainei în România a făcut un apel către oameni să nu filmeze și să nu posteze pe internet imagini cu dronele care atacă porturile dunărene și cu funcționarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene, „pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre”. „Agresorul rus monitorizează activ internetul şi, primind informaţii suplimentare, îşi ajustează atacurile sale”, arată reprezentanţii ambasadei.

Apelul Ambasadei Ucrainei în România: Oamenii să nu mai filmeze și să posteze pe internet imagini cu dronele care atacă porturile dunărene

„Rusia continuă să terorizeze populaţia paşnică ucraineană şi să atace infrastructura civilă a Ucrainei. În special, în noaptea spre 16 august, trupele ocupaţionale ruse au atacat din nou regiunea Odesa, vizând infrastructura porturilor dunărene. În urma loviturilor inamice, şapte persoane au fost rănite, depozite şi silozuri de cereale au fost avariate.

Aceasta confirmă încă o dată abuzul cinic al dreptului internaţional umanitar de către agresorul rus, dorinţa lui de a submina securitatea alimentară mondială, punând în pericol furnizarea de produse agricole ucrainene celor aflaţi în nevoie”, arată, într-o postare pe Facebook, Ambasada Ucrainei în România.

Reprezentanții instituției fac referire la imaginile video publicate pe rețelele sociale cu aceste atacuri. „Cu regret astăzi observăm o diseminare pe reţelele de socializare şi în unele mass-media a unor filmuleţe privind dronele care lovesc infrastructura portuară şi funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene. În condiţiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmuleţe reprezintă o ameninţare nu numai la adresa siguranţei funcţionării porturilor dunărene, ci şi direct pentru populaţia civilă care locuieşte în această regiune.

Agresorul rus monitorizează activ internetul şi, primind informaţii suplimentare, îşi ajustează atacurile sale. Facem apel la toţi să nu filmeze şi să nu disemineze astfel de vodeo pe reţelele de socializare şi în mass-media, pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre”, transmit aceştia.

Citeste si:
ISW: Iarna nu va opri înaintarea trupelor ucrainene. Care va fi...
ISW: Iarna nu va opri...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 August 2023 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.