Un petrolier rus SIG a fost atacat de dronele ucrainene, vineri noapte, în Strâmtoarea Kerci. A fost oprit temporar traficul pe pod. Atacul vine după ce joi o navă rusă Olenegorski Gorniak a fost avariată de o dronă şi a luat apă, fiind în pericol de a se scufunda.

Momentul când o dronă atacă un petrolier SIG rusesc în Strâmtoarea Kerci

Nava a fost avariată şi două remorchere au sosit la faţa locului, scrie agenţia de presă rusă Tass, citând Centrul maritim de salvare. Conform sursei citate, nu s-a scurs petrol din nava avariată, care are 11 persoane la bord.

Conform Moscow Times, nava SIG a fost sancționată de SUA pentru că a furnizat combustibil forțelor ruse care au sprijinit regimul Bashar al-Assad în timpul războiului din Siria.

Mai mulţi membri ai echipajului au fost răniţi în timpul atacului, a anunţat pe Telegram Vladimir Rogovun, oficial desemnat de Rusia în regiunea Zaporojie (Ucraina).

Traficul, suspendat pentru câteva ore

Traficul pe podul strategic, cel care leagă peninsula Crimeea de Rusia, a fost suspendat timp de trei ore, fiind reluat sâmbătă dimineață.

Rusia suspectează că trei țări occidentale au oferit Ucrainei tehnologii pentru producția dronelor acvatice. Potrivit declarațiilor Ministerului rus al Apărării, în atacurile recente efectuate asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră armata rusă a urmărit să lovească amplasamente unde sunt produse aceste drone.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 August 2023 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.