Premierul in exercitiu si liderul Partidului Liberal din Quebec (PLQ) Jean Charest a fost invins marti in circumscriptia sa din Sherbrooke, potrivit proiectiilor televiziunilor locale.

Dupa trei mandate consecutive la conducerea Quebecului, Jean Charest, in varsta de 54 de ani, a obtinut 34,7% din voturi fata de 42,41% cat a obtinut rivalul sau din Partidul din Quebec (separatist), Serge Cardin, potrivit rezultatelor aproape definitive ale acestui scrutin care a condus la victoria PQ pe plan provincial.

In pofida unui bilant pozitiv in materie de economie si o campanie buna, liderul liberal nu si-a putut apara temele predilecte, respectiv economia, locurile de munca si stabilitatea.

In afara de uzura puterii, el a fost invins si din cauza suspiciunilor de coruptie care planeaza asupra Guvernului in exercitiu, precum si a absentei unui consens in conflictul social cu studentii privind cresterea taxelor de scolarizare. Circumscriptia sa numara o populatie studenteasca importanta care s-a mobilizat puternic in primavara in acest conflict, scrie MEDIAFAX.

Potrivit politologilor, Charest ar putea demisiona in curand, fara ca plecarea sa sa fie "umilitoare", avand in vedere performanta electorala buna a partidului sau.

Incident in timpul discursului noului premier din Quebec, soldat cu moartea unei persoane

Politia din Montreal a anuntat in noaptea de luni spre marti decesul unei persoane care a fost atinsa de gloante in timpul discursului rostit de noul premier al provinciei canadiene Quebec, Pauline Marois, intr-o sala de concert din Montreal.

"Eveniment la Metropolis: o persoana a decedat", au anuntat serviciile de politie din Montreal pe Twitter. O alta persoana este in stare critica.

Discursul care marca victoria noului premier din Quebec Pauline Marois a fost intrerupt marti seara la Montreal de garzile de corp ale acesteia care au evacuat-o prin folosirea fortei armate in cateva secunde de pe podiumul unei sali de concert.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.