Judecatorii au decis ca extremistul era in deplinatatea facultatilor mintale cand a ucis cei 77 de oameni anul trecut.

Tribunalul din Oslo l-a declarat in unanimitate pe extremistul de dreapta, in varsta de 33 de ani, responsabil de actele sale, in timp ce acuzatul, imbracat intr-un costum negru, camasa alba si cravata gri, a ascultat verdictul cu zambetul pe buze, dupa ce a efectat salutul extremei drepte la intrarea in tribunal, relateaza MEDIAFAX.

La 22 iulie, extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a ucis opt persoane printr-un atentat cu bomba in apropierea sediului guvernului de la Oslo, apoi a ucis alte 69 deschizand focul asupra unei tabere de vara a tinerilor laburisti reuniti pe insula Utoeya, potrivit realitatea.net.

Experti psihiatri au considerat la un momentdat ca autorul masacrului din Norvegia este psihotic si, prin urmare, iresponsabil penal.

Breivik: Nu doresc pedeapsa cu moartea, dar as respecta verdictul


El a parut satisfacut de acest verdict, pe care spunea ca si-l doreste si sustinea ca se opune unei sentinte prin care ar fi fost declarat bolnav psihic. Acum el va continua razboiul sau contra multiculturalismului din inchisoare, scriind o carte, dupa cum a marturisit, scrie evz.

Pedeapsa de 21 de ani este minima in Norvegia, justitia putand sa ii prelungeasca perioada de detentie de mai multe ori.

Procesul extremistului a durat timp de 10 saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.