Parchetul si apararea autorului atacurilor din 22 iulie in Norvegia nu sustin o noua examinare psihiatrica a lui Anders Behring Breivik.

Intr-o scrisoare publicata miercuri de catre tribunalul din Oslo, avocatii lui Behring Breivik arata ca ei si clientul lor se opun unei noi evaluari medico-legale cu privire la sanatatea mintala a extremistului care a ucis 77 de persoane vara trecuta.

"O evaluare medico-legala foarte detaliata a acuzatului exista deja", a notat Vibeke Hein Baera.

O noua expertiza psihiatrica nu este "necesara"

La 29 noiembrie, doi experti psihiatri mandatati de tribunalul din Oslo au concluzionat ca Behring Breivik sufera de "schizofrenie paranoida" si ca nu poate fi considerat responsabil penal pentru gesturile sale, scrie MEDIAFAX.

Daca aceasta va fi confirmata, autorul celor mai sangeroase atacuri comise in Norvegia dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial ar putea obtine o condamnare de internare intr-un centru psihiatric mai degraba decat o pedeapsa cu inchisoarea la finalul procesului care incepe la 16 aprilie.

Nu s-au descoperit semnele "schizofreniei paranoide"

Tribunalul din Oslo a stabilit pentru joi termenul pana la care toate partile isi pot comunica pozitia cu privire la un nou examen psihiatric. Apoi tribunalul trebuie sa ia o decizie in aceasta privinta pana la mijlocul lunii ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.