Ambasadorul american la ONU, Susan Rice, a denuntat joi "rolul daunator" pe care il are Iranul in criza din Siria.

"Nu exista dubii despre faptul ca Iranul joaca un rol daunator, nu numai in Siria, ci in regiune, prin sustinerea activa a regimului Bashar al-Assad", a declarat ea pentru postul de televiziune american NBC.

Rice considera ca Iranul, miscarea libaneza Hezbollah si Damascul au format "o axa de rezistenta". "Aceasta alianta este rea nu doar pentru Iran, ci pentru intreaga regiune si pentru interesele noastre".

Bashar al-Assad: Poporul sirian e hotarat sa curete tara de teroristi

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a evidentiat joi existenta "numeroaselor probe care demonstreaza ca Iranul il sustine pe Assad, cel care isi omoara propriul popor".

Rice a mentionat ca situatia din teren "evolueaza evident in favoarea opozitiei" siriene, adaugand ca "dezertarile se multiplica, presiunea economica se accentueaza si Assad este din ce in ce mai izolat politic".

Statele Unite vor continua "sa sprijine opozitia siriana, prin ajutor politic si material" , furnizand mijloace de comunicare sau ajutoare umanitare. "Vom continua sa punem presiune pe regimul Assad pana cand se va prabusi", a declart Rice, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.