Presedintele sirian, Bashar al-Assad si-a exprimat hotararea de a anihila rebeliunea cu care se confrunta regimul sau politic.

Decizia a fost luata cu ocazia intrevederii pe care a avut-o la Damasc cu emisarul iranian al ayatollahului Ali Khamenei. Acesta l-a asigurat pe al-Assad de sustinerea Teheranului pentru a-I elimina pe cei care vor sa destrame Siria.

"Poporul sirian si Guvernul sau sunt decisi sa curete tara de teroristi si sa combata terorismul fara tagada. Tara este in masura sa faca sa esueze planurile externe care vizeaza aceasta axa a rezistentei si locul pe care Siria il ocupa aici”, i-a declarat Assad lui Said Jalili, emisarul lui Khamenei, scrie jurnalul.ro.

Iranul acuza Occidentul de esecul misiunii lui Kofi Annan in Siria

Iranul nu va permite niciodata sa fie rupta axa rezistentei, al carei stalp esential este Siria”, a raspuns Jalili, apreciind ca "situatia din Siria nu este o criza interna, ci un conflict intre axa de rezistenta in aceasta regiune contra Israelului si Statelor Unite".

Obama a permis in secret interventia CIA in Siria

Iranul acuza SUA, Arabia Saudita, Qatarul si Turcia ca ajuta rebelii sa rastoarne de la putere regimul al-Assad.

Pe de celalata parte, SUA au anuntat ca incearca sa gaseasca solutii pentru incetarea violentelor in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.