Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, se declara ingrijorat de recentele evolutii din Romania, in special de cele legate de suspendarea presedintelui, si a cerut Comsiei de la Venetia sa analizeze daca aceste actiuni sunt compatibile cu statul de drept si cu democratia.

Schimbarile politice din Romania, in vizorul Consiliului European

"Sunt foarte ingrijorat de recentele evolutii din Romania, mai ales de actiunile Guvernului si Parlamentului in legatura cu institutii democratice. Am cerut o opinie Comisiei pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia, n.r.) din care Romania face parte, cu privire la compatibilitatea acestor masuri cu principiile democratice si cu statul de drept", afirma Jagland. citat intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

SUA, ingrijorate de situatia politica din Romania

Comisia pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei, cunoscuta drept Comisia de la Venetia, este un grup de experti constitutionali care examineaza modul in care tarile membre ale Consiliului Europei respecta standardele democratice.

Citeste si Herman Van Rompuy a condamnat Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.