Presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy, aflat vineri intr-o vizita in Malta, a condamnat in mod public evenimentele din Romania, in urma unei intalniri cu premierul maltez Lawrence Gonzi.

Van Rompuy "a profitat de oportunitatea de a condamna public Romania in cursul unei intalniri cu presa la Villa Francia din Lija", scrie publicatia Malta Today in editia electronica.

"Sunt foarte ingrijorat cu privire la evolutiile din Romania in ceea ce priveste aplicarea legii si independenta sistemului judiciar, care sunt principiile fundamentale pe care se bazeaza Uniunea noastra", le-a spus Van Rompuy premierului Gonzi si jurnalistilor, citat de publicatia malteza.

"Ii voi contacta pe premierul (Victor Ponta) si pe presedintele (Traian Basescu) pentru a discuta aceasta problema", a continuat Van Rompuy, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si Van Rompuy, foarte ingrijorat de independenta justitiei din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.