Obama a instituit vineri starea de catastrofa in statul Colorado (vest), unde incendiile au distrus sute de case si au condus la evacuarea a aproximativ 36.000 de persoane.

Presedintele american urmeaza sa efectueze o vizita in Colorado vineri, pentru a evalua pagubele. Instituirea starii de catastrofa permite alocarea de fonduri federale catre autoritatile statului Colorado si autoritatile locale.

Aproximativ jumatate dintre mijloacele federale de lupta impotriva incendiilor sunt mobilizate, in prezent, in acest stat. Incendiul face ravagii la Colorado Springs.

Incendiul din Colorado s-a intensificat

Primarul din acest oras, Steve Bach, a declarat joi dupa-amiaza ca focul a distrus 346 de case, potrivit unui bilant provizoriu. Pe de alta parte, in Colorado Springs a fost gasit un prim cadavru, iar o persoana a fost data disparuta.

Seful politiei din oras Peter Carey a anuntat joi seara ca a fost gasit un cadavrul, iar o alta persoana, care locuia la aceeasi adresa cu prima victima a incendiului, a fost data disparuta, scrie MEDIAFAX.

Incendiul, numit "Waldo Canyon Fire", a patruns marti seara in interiorul orasului Colorado Springs, situat la aproximativ 100 de kilometri la sud de Denver, capitala statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.