Un incendiu care devasteaza de sambata o regiune de langa Colorado Springs (Colorado, in vestul Statelor Unite) s-a intensificat marti si a patruns in oras.

"Pana (marti) dupa-amiaza, am avut de a face cu un incendiu de padure, dar de-acum acesta a intrat in zonele din nord-vestul orasului. Nimeni nu s-a asteptat la ceea ce se intampla", a declarat Steve Bach, primarul orasului Colorado Springs, pentru postul de televiziune KDVR-TV.

Colorado Springs, al doilea cel mai important oras din statul Colorado, se situeaza la aproximativ 100 de kilometri sud de Denver.

Incendiul, numit "Waldo Canyon Fire", s-a declansat sambata si s-a dovedit imediat foarte periculos. Marti dupa-amiaza, rafale de vant din directia opusa incendiului a obligat autoritatile sa ordone evacuarea a peste 32.000 de persoane, potrivit datelor furnizate de Biroul serifului.

Noi incendii de vegetatie in Colorado

Incendiul a distrus deja aproximativ 2.500 de hectare de vegetatie si este controlat abia in proportie de 5%. Autoritatile nu sunt inca in masura sa aprecieze care este numarul cladirilor distruse, dar si-au exprimat temerea ca acesta va fi mare, relateaza MEDIAFAX.

Guvernatorul statului Colorado John Hickenlooper a survolat zona incendiata marti seara, pentru a isi face o imagine despre pagube. "Este un spectacol lugubru, distrugerile sunt enorme", a declarat el pentru postul KCNC-TV.

Singurul motiv de multumire, in opinia sa, este ca nu exista victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.