Parlamentul European a decis sa suspende negocierile cu guvernele europene in privinta a cinci proiecte de lege.

Toate grupurile politice din Parlament, cu exceptia extremei drepte, le reproseaza ministrilor europeni de Interne ca au decis vineri sa reformeze mecanismul de evaluare a punerii in aplicare a dispozitiilor acordului Schengen excluzand din proces Parlamentul European.

CE vs PE: Romania, impotriva abordarii exclusiv guvernamentale in deciziile pentru Schengen

"Parlamentul European a decis suspendarea a cinci procese de negociere, pana cand va obtine satisfactie din partea Consiliului (...) Toate grupurile s-au pus de acord asupra acestei masuri, cu exceptia ECR (grupul conservatorilor si reformatorilor europeni, eurosceptici). Este o decizie fara precedent, in 18 ani de cand ma aflu in Parlamentul European", a declarat Martin Schultz, la Strasbourg, scrie MEDIAFAX.

"Este o decizie extrema care raspunde unei decizii extreme a Consiliului", a precizat Schulz.

"Consiliul nu poate, in calitate de organ executiv, sa astepte ca Parlamentul sa se retraga", a adaugat acesta.

Printre cele cinci legi figureaza cea care a stat la originea problemei, raportul privind mecanismul de evaluare a acordului Schengen, care va trebui adoptat in iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.