Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a carui stare de sanatate a provocat neliniste, si-a depus oficial luni, in fata Consiliu Electoral (CNE), candidatura sa la alegerile prezidentiale din 7 octombrie.

"Imi iau angajamentul in fata Venezuelei iar lumea va recunoaste rezultatele alegerilor prezidentiale", a declarat Chavez in fata CNE, el avand ca adversar, pentru prima data, un candidat unic al opozitiei, Henrique Capriles Radonski.

Avand varsta de 57 de ani, el sufera de cancer in zona pelviana, diagnostic primit in 2011, pentru care a facut doua operatii si a urmat diferite tratamente medicale. Chavez este la putere din anul 1999.

Cu toate ca a declarat sambata ca tratamentele medicale pe care le-a urmat au fost eficiente, exista in continuare indoieli in ceea ce priveste capacitatea sa fizica de a participa la aceste noi alegeri.

Presedintele Bancii Mondiale: Zilele lui Chavez sunt numarate

Duminica, candidatul opozitiei, Capriles, in varsta de 43 de ani, a parcurs pe jos 10 kilometri, intre zona de est a orasului Caracas si sediul CNE, acompaniat de asemenea de sustinatori, pentru a-si oficializa candidatura. Sondajele de pana acum indica un avans al lui Chavez de la 7 pana la 30 la suta din intentiile de vot.
,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.