Robert Zoellick a afirmat ca fara sprijinul sau Guvernele din Cuba si Nicaragua vor avea dificultati in a se mentine la putere.

"Zilele lui Chavez sunt numarate. Si daca subventiile sale fata de Cuba si Nicaragua sunt suprimate, aceste regimuri se vor gasi in dificultate. Democratii din America Latina - de stanga, centru si dreapta" ar trebui sa se pregateasca, a declarat Zoellick la Washington, cu ocazia unor ceremonii ce marcheaza implinirea a 30 de ani de la infiintarea centrului de analiza Inter-American Dialogue.

Hugo Chavez anunta incheierea si succesul radioterapiei sale

"Apelurile la democratie pentru a pune capat intimidarilor, pentru a reveni la respectarea drepturilor omului, la alegeri echitabile si la statul de drept trebuie sa vina din toate capitalele", a adaugat Zoellick, potrivit MEDIAFAX.

Guvernul lui Hugo Chavez este principalul aliat al statului Nicaragua de la revenirea la putere a presedintelui de extrema-stanga Daniel Ortega in 2007, iar aceasta tara producatoare de petrol trimite in paralel in Cuba 100.000 de barili de petrol pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.