Presedintele venezuelean Hugo Chavez s-a intors in noaptea de vineri spre sambata la Caracas dupa ce a fost supus radioterapiei in Cuba.

"Trebuie sa va informez ca aceste ultime zile au incheiat cu succes intregul ciclul de radioterapie", a declarat Chavez la sosirea pe aeroportul din Caracas, intr-o emisiune transmisa la radio si televiziune.

Hugo Chavez, in varsta de 57 de ani, a suferit doua interventii chirurgicale anul trecut, pentru extirparea unor tumori canceroase, si a fost supus unei chimioterapii, iar ulterior unei radioterapii, relateaza MEDIAFAX.

El nu a dezvaluit niciodata tipul de cancer de care suferea si nici diagnosticul medicilor.
Apropierea alegerilor prezidentiale, prevazute in octombrie, a alimentat o incertitudine politica in tara.

Aflat la putere din 1999, Chavez, unul dintre liderii stangii radicale din America Latina, va candida pentru un nou mandat de sase ani in alegerile prezidentiale prevazute pentru 7 octombrie, in care il va infrunta pe candidatul opozitiei Henrique Capriles Radonski, guvernatorul bogatului stat Miranda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.