Nu este prima data cand Kofi Annan incearca sa obtina sprijinul Iranului pentru rezolvarea crizei din Siria.

Kofi Annan incearca sa implice Iranul in procesul de mediere pentru a solutiona criza siriana care pare sa scape de sub control, desi statele occidentale sunt reticente fata de o astfel de decizie.

Iranul este o tara care joaca un rol foarte important in regiune si as dori sa ia parte la solutionarea conflictului sirian”, a declarat Annan, potrivit evz.

SUA sustin actiunile ONU impotriva regimului sirian

Annan incearca sa gaseasca o noua strategie pentru oprirea conflictului sirian si examineaza posibilitatea construirii unui grup de contact pentru Siria din care sa faca parte membrii Consiliului de Securitate (SUA, Marea Britanie, Franta, Rusia si China) dar si state din vecinatatea Siriei care au o anumita influenta in regiune cum sunt Turcia, Arabia Saudita, Qatar sau Iranul.

SUA indeamna Rusia si China sa ajute la solutionarea crizei din Siria

Potrivit ambasadorului SUA la ONU, Susan Rice, Iranul nu poate face parte din acest grup, el fiind parte a problemei siriene, implicat direct in violentele din aceatsa tara.

Siria si Iranul sunt parteneri strategici. In februarie 2007, Bashar al-Assad si Mahmoud Ahmadinejad puneau bazele a ceea ce numeau alianta impotriva conspiratiilor americane si sioniste din lumea islamica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.