Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a indemnat Rusia si China, aliati ai regimului de la Damasc, sa contribuie la gasirea unei solutii la criza din Siria.

"Credem ca este un drum de parcurs si suntem pregatiti sa urmam acest drum. Invitam Rusia si China sa contribuie la gasirea unei solutii", a declarat Clinton in cursul vizitei efectuate in orasul georgian Batumi.

SUA condamna Rusia pentru livrarile de arme catre Siria

Rusia a anuntat marti ca nu considera mentinerea la putere a presedintelui Bashar Al-Assad ca fiind o conditie prealabila pentru solutionarea conflictului din Siria, conform adjunctului ministrului rus de Externe, Ghennadi Gatilov, scrie MEDIAFAX.

250.000 de sirieni au iesit in strada: Manifestarile s-au soldat cu 45 de victime

"Nu am spus niciodata ca Al-Assad trebuie sa ramana neaparat la putere si aceasta nu este o conditie pentru gasirea unei solutii politice", a explicat Gatilov. "Aceasta chestiune trebuie solutionata de sirieni", adauga oficialul guvernamental rus.

Pana acum, Rusia l-a sustinut constant pe liderul de la Damasc. Liderii UE au cerut Kremlinului, cu ocazia summitului de la Sankt-Petersburg, sa colaboreze pentru o "tranzitie politica" la Damasc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.