Tirul de racheta cu raza lunga de actiune efectuat de Coreea de Nord constituie o "incalcare clara" a unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU.

"Lansarea incercata astazi (vineri) constituie o incalcare clara a obligatiilor internationale ale Coreei de Nord, asa cum stipuleaza Rezolutia 1874 a Consiliului de Securitate al ONU", care impune Phenianului sa renunte la orice lansare de rachete balistice, a declarat Ashton, citata intr-un comunicat.

Lady Ashton s-a declarat totodata "profund ingrijorata de actiunile periculoase si destabilizatoare intreprinse de Coreea de Nord".

Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe a indemnat Phenianul sa se conformeze obligatiilor sale internationale si sa "se abtina de la orice actiune care ar putea agrava tensiunile in regiune", scrie MEDIAFAX.

"Uniunea Europeana (UE) este pregatita sa continue sa actioneze impreuna cu partenerii sai internationali in vederea unei paci durabile si stabilitatii in peninsula coreeana",
a conchis ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.