Lavrov si Clinton au avut joi o intrevedere la Washington, unde s-a desfasurat o reuniune a ministrilor de Externe din cadrul G8.

"Nici un acord privind apararea antiracheta nu prinde contur intre Rusia si Statele Unite", a declarat Lavrov, adaugand ca "expertii ar trebui sa continue sa lucreze".

NATO si rusii au convenit in 2010 sa coopereze la scutul antiracheta din Europa, insa Moscova a cerut garantii scrise, coercitive din punct de vedere legal, potrivit carora proiectul nu va submina securitatea Rusiei, lucru refuzat de Washington, conform MEDIAFAX.

"Vom exercita presiuni pentru ca pozitia noastra sa fie luata in considerare in intregime", a precizat ministrul rus de Externe.

Lavrov a mai spus ca Statele Unite doresc sa gazduiasca un summit Rusia-SUA dupa ce presedintele ales Vladimir Putin va prelua mandatul in luna mai. El a adaugat ca Hillary Clinton va efectua o vizita in Rusia la sfarsitul lui iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.