Cei trei condamnati executati joi fusesera toti gasiti vinovati de mai multe crime.

"Astazi am dus la capat trei executii", a declarat in fata presei ministrul Justitiei, Toshio Ogawa. "Mi-am facut datoria ca ministru de Justitie, asa cum cere legea".

Dupa acesti trei condamnati la moarte prin spanzurare, Ogawa a precizat ca mai raman 132 de condamnati la moarte in inchisorile nipone.

Cei trei condamnati executati fusesera toti gasiti vinovati de mai multe crime.

Guvernul dominat de Partidul Democrat al Japoniei (PDJ, centru-stanga) nu a mai ordonat nicio executie de la 28 iulie 2010, zi in care a trimis doi condamnati la moarte prin spanzurare pentru prima data de la venirea la putere in septembrie 2009, scrie MEDIAFAX.

Inainte de a castiga alegerile legislative din august 2009, PDJ promisese ca va lansa o dezbatere cu privire la pedeapsa capitala, insa acest subiect nu a fost abordat cu adevarat in spatiul public.

Japonia este singura tara dezvoltata, cu exceptia Statelor Unite, care aplica pedeapsa cu moartea, de obicei pentru persoane condamnate pentru mai multe crime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.