Coreea de Sud si SUA au lansat manevre militare comune de mare anvergura, in pofida amenintarilor formulate la sfarsitul saptamanii de Coreea de Nord, potrivit carora va riposta printr-un "razboi sacru".

Purtatorul de cuvant sud-coreean al Statului Major comun a anuntat inceputul manevrelor Key Resolve, care mobilizeaza 200.000 de soldati sud-coreeni si 2.100 de soldati americani. Key Resolve, prevazut sa dureze pana la 9 martie, va fi urmat de vaste exercitii pe mare, pe uscat si aeriene, denumite Foal Eagle, pana la 30 aprilie.

Zona "este un loc fierbinte unde poate izbucni in orice moment un razboi din cauza provocarilor iresponsabile ale inamicului in vederea unei agresiuni", a declarat noul lider, care i-a succedat tatalui sau decedat la 17 decembrie, potrivit MEDIAFAX.

Comisia Apararii Nationale din Coreea de Nord a apreciat ca aceste manevre sunt marca "unei isterii razboinice de neiertat" si a anuntat ca armata si poporul le vor "contracara" cu "un razboi sacru, dupa propriul model".

Kim Jong-Un a ordonat "o riposta puternica" daca participantii la manevrele de luni patrund pe teritoriul nord-coreean.
Statele Unite dispun de 28.500 de soldati in Coreea de Sud. Coreea de Nord califica in mod regulat manevrele lor comune cu fortele sud-coreene drept antrenament pentru o invazie.

Avioane de recunoastere RF-4 si U-2 vor fi mobilizate complet si avioane de vanatoare de tip F-15K plasate in stare de alerta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.