Nordul "sta cu ochii" pe vecinii din Sud, fiind gata sa riposteze daca acestia incalca granitele din apele teritoriale.

Coreea de Nord ameninta Coreea de Sud cu atacuri armate in cazul in care acestia vor desfasura exercitii militare in zona granitei maritime. In urma unor declaratii, purtatorul de cuvant al Coreei de Nord a spus ca tara este gata in orice moment sa-si verse sangele pentru apararea integritatii teritoriale desi cetatenii nu-si doresc razboi, scrie HotNews.

La scurt timp dupa ce Coreea de Sud a anuntat ca va executa o serie de exercitii militare in zona insulelor de pe coasta vestica, autoritatile nordice si-au declarat pozitia indemnand cetatenii care lucreaza sau locuiesc in zonele vizate sa paraseasca locul.

Astfel de conflicte provocate de exercitiile militare sunt des intalnite intre cele doua tari iar in clipa de fata, la cateva luni de la moartea lui Kim Jong-il, relatiile dintre ele au ramas extrem de tensionate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.