Iranul doreste sa continue cooperarea si negocierile cu AIEA in pofida unui esec al unor misiuni in ultimele zile la Teheran.

"In ultimele zile, am evocat aspecte tehnice si juridice. Raspunsuri tehnice au fost oferite intrebarilor agentiei. Aceasta abordare de cooperare si negociere va continua. Iar noi sfatuim (AIEA) sa evite sa perturbe climatul de cooperare", a spus Soltanieh.

"Pentru a-si arata bunavointa, Iranul a predat agentiei atat o declaratie preliminara, cat si un raspuns asupra directiilor raportului directorului general" al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

"Au fost evocate propuneri" in vederea dezvoltarii cooperarii intre Iran si AIEA, "dar, pentru a se ajunge la un acord final, avem nevoie de o perioada suplimentara de timp. Si am convenit sa continuam discutiile", a insistat el.

"In vederea oricarei vizite, este necesar sa se stabileasca un cadru si reguli care sa tina cont de consideratiile ambelor parti
", a declarat Soltanieh cu privire la refuzul Teheranului de a acorda misiunilor Agentiei ONU acces la o presupusa instalatie nucleara de la Parchin, situata intr-o baza militara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.