Dupa ultimul raport al CE extrem de critic la adresa Bulgariei, in parlament s-a decis aprobrea unei legi pentru confiscarea averilor care nu pot fi motivate.

Parlamentul bulgar a adoptat o lege privind confiscarea bunurilor nejustificate, daca diferenta fata de venituri este mai mare de 128.000 euro.

Dupa ce legea va intra in vigoare, confiscarea averilor va fi posibila la sfarsitul unei proceduri civile. In prezent trebuie asteptata intrarea in vigoarea a verdictului pentru activitati criminale inainte de ca decizia de confiscare sa fie hotarata.

Legea prevede examinarea originii bunurilor suspecte si achizitionate in ultimii zece ani si confiscarea lor in cazul in care se constata un decalaj mai mare de 250.000 leva
(128.000 euro) intre valoarea acestora si veniturile declarate, scrie HotNews.

Adoptarea legii vine a fost incurajata de ultimul raport al Comisie Europene cu privire la esuarea Bulgariei in lupta impotriva coruptiei si criminalitatii organizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.