Aceasta structura va asigura si coordonarea celulei de interventie pe linie consulara, infiintata la nivelul Departamentului Consular.

Avand in vedere deteriorarea situatiei de securitate din Siria, la nivelul MAE, a fost creata o celula de criza. Activitatea celulei de criza va consta in gestionarea aspectelor care decurg din evolutia situatiei politice si de securitate din Siria, inclusiv in ceea ce priveste situatia cetatenilor romani, coordonarea mecanismului de consultare inter-institutionala, precum si cu partenerii externi.

Ministerul Afacerilor Externe reitereaza si cu aceasta ocazie recomandarea adresata cetatenilor romani de a evita calatoriile in aceasta tara, iar celor care se afla deja pe teritoriul sirian, sa-l paraseasca cat mai curand posibil prin mijloacele comerciale de transport inca operationale (aeriene, navale si terestre).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.