Casa Alba a declarat ca va lua in considerare ideea unei forte de mentinere a pacii in Siria, desi represiunea actuala, arata ca nu exista pace de mentinut.

"Discutam despre circumstantele in care o forta de mentinere a pacii aflata sub egida Ligii Arabe, a ONU si a altor (organizatii) ar putea sustine pacea in Siria", a declarat Carney in fata presei.

O astfel de misiune, a prevenit acesta, va debuta daca va exista "pace de mentinut. Din pacate, stim ca aceasta nu exista", scrie MEDIAFAX.

"Exista mai multe probleme" in acest caz. "Inainte de toate, este necesara o noua rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU. O astfel de rezolutie a fost dificil de obtinut, oricare ar fi ea" din partea Consiliului, a remarcat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, facand aluzie la faptul ca Rusia si China s-au opus recent prin veto la condamnarea violentei din Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.