Olanda "sare in ajutorul" celor care se hotarasc sa-si puna capat vietii, din motive de boala.

Olanda se afla printre putinele tari din lume care a legalizat sinuciderea asistata, iar numarul persoanelor care se hotarasc sa-si termine viata astfel pare a fi din ce in ce mai mare.

Incepand cu luna martie a acestui an, cei care vor sa recurga la aceasta metoda de a sfarsi, vor putea beneficia de acest „serviciu” la domiciliu, fara sa trebuiasca sa se deplaseze la spital. O echipa formata din cel putin un doctor si o asistenta se vor deplasa la casa „clientului” si ii vor administra un sedativ puternic care ii va induce coma iar apoi un medicament i se va da sa-i opreasca respiratia, scrie Ziare.com.

Din estimarile specialistilor, echipele vor avea in jur de 1.000 de interventii pe an, avand in vedere ca aproximativ 2.700 de olandezi aleg, anual, sinuciderea asistata.

Guvernul va sustine aceste unitati mobile, persoanele putand beneficia de aceste servicii numai daca suferinta este de durata si nu mai poate fi sub nicio forma ameliorata.

Citeste si Facebook a lansat "butonul antisinucidere"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.