Cea mai mare retea sociala din lume a lansat ieri un instrument de prevenire a sinuciderilor, oferind utilizatorilor o legatura directa printr-un chat online cu consilieri specializati.

De asemenea, prietenii din retea pot raporta un comportament suicidar atunci cand il sesiseaza, facand click pe aplicatia ce se afla pe fiecare pagina sau alegand optiunea de "comportament daunator" regasit in pagina, transmite purtatorul de cuvant al Facebook, Frederic Wolens, conform Reuters.

Imediat ce Facebook primeste sesizarea, acesta trimite un mail utilizatorului prin care acesta va putea intra intr-un chat online privat cu un reprezentant al Liniei Nationale de Prevenire a Sinuciderilor.

Noul instrument implementat de Facebook ofera si persoanelor care se simt mai confortabil sa vorbeasca la telefon un numar de urgenta la care pot cere ajutor.

"Aceasta este pasul pentru care lucram de o lunga perioada de timp, reprezentand o progresie naturala ", a mai spus Wolens.

Utilizatorii si prietenii care raporteaza astfel de comportamente vor primii si ei un mesaj de confirmare a denuntarii.

Wolens a dat asigurari ca raportarile trimise sunt anonime, astfel incat, utilizatorul aflat in dificultate nu va sti cine a semnalat comportamentul sau dubuis.

Facebook, cel mai populara retea de socializare, are mai mult de 800 de milioane de utilizatori activi din intreaga lume. Noul instrument de raportare a sinuciderilor va fi pus la dispozitia persoanelor care utilizeaza Facebook, in prezent in Statele Unite si Canada.

Aproape 100 de americani mor prin suicid in fiecare zi. In ultimul an, mai mult de 8 milioane de americani cu varste de 18 ani sau mai mari s-au gandit serios la sinucidere, potrivit unui post pe blogul Consiliului General de Chirurgie, care sprijina lansarea acestui nou intrument Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.