Cinci cutremure cu magnitudine peste 5, dintre care cel mai puternic a fost de 5,8, potrivit insitutului american de geofizica USGS, s-au produs sambata in largul insulei Raoul din Noua Zeelanda, unde un biolog roman a disparut la inceputul lunii.

Cele cinci cutremure s-au produs in mai putin de o ora si jumatate , dar pentru moment nu a fost emisa o avertizare de tsunami.

Primul cutremur s-a produs duminica la ora locala 05.42 (sambata, 19.42 ora Romaniei), la o adancime de 32 de kilometri si la 47 de kilometri est de insula Raoul si la 1.108 kilometri nord-est de Auckland, potrivit institutului american de geofizica USGS. Insula Raoul face parte din arhipelagul Kermadec, situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde seismele si eruptiile vulcanice sunt frecvente.

Acesta a fost urmat de alte patru cutremure, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea de 5,4, scrie MEDIAFAX.

Insulele Kermadec sunt cele mai nordice insule ale Noii Zeelande si nu sunt locuite. La inceputul lunii ianuarie biologul roman Mihai Muncus-Nagy s-ar fi inecat in timpul unei misiuni de cercetare pe insula Raoul din acest arhipelag. El era unul dintre cei patru voluntari care ajutau membrii Departamentului de Conservare (DoC) din Noua Zeelanda sa monitorizeze activitatea seismica si vulcanica de pe insula si sa protejeze cele peste 100 de plante din aceasta zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.