Cristina Kirchner a fost operata cu succes, de cancer la glanda tiroida intr-o clinica din Pilar, la 50 de kilometri nord de Buenos Aires.

"Operatia presedintei Cristina Fernandez de Kirchner a fost realizata fara nicio complicatie", a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei, Alfredo Scoccimarro, citind o declaratie in fata clinicii, in timp ce era inconjurat de sute de persoane veniti pentru a o sustine pe Kirchner.

"In timpul interventiei, care a durat aproximativ trei ore si jumatate, i s-a facut o tiroidectomie totala, conform planului prevazut", a continuat purtatorul de cuvant, conform MEDIAFAX.

"Refacerea postoperatorie imediata a pacientei este buna", spune Alfredo

Kirchner, in varsta de 58 de ani, va ramane in spital "aproximativ 72 de ore" si va urma o perioada de convalescenta de 20 de zile in total, a confirmat purtatorul de cuvant.

Presedintele argentinian este cel de-al cincilea actual sau fost sef de stat din America de Sud care sufera de cancer in ultimii ani, dupa brazilienii Luiz Inacio "Lula" da Silva si Dilma Roussef, paraguayanul Fernando Lugo si venezuelanul Hugo Chavez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.