Presedintele venezuelan Hugo Chavez a evocat miercuri existenta unei "tehnologii" americane de "inoculare a cancerului".

"Nu ar fi surprinzator ca ei sa fi dezvoltat o tehnologie pentru a inocula cancer fara ca nimeni sa stie?", a declarat Chavez referindu-se la Statele Unite, tinta recurenta a criticilor sale si, adeseori, a derapajelor verbale.

Chavez, care afirma ca si-a revenit dupa un cancer in zona pelviana de care a fost operat in iunie, a dat asigurari ca nu vrea "sa lanseze acuzatii grabite" dar a insistat asupra "ciudateniei" seriei de cancere carora le-au cazut victime presedinti si fosti presedinti sud-americani din 2009, scrie MEDIAFAX.

Presedintele argentinian a devenit, marti, dupa brazilienii Luiz Inacio "Lula" da Silva si Dilma Roussef, paraguayanul Fernando Lugo si venezuelanul Hugo Chavez, al cincilea actual sau fost sef de stat din America de Sud care a suferit de cancer in ultimii ani.

Aceasta serie neagra "este foarte dificil de explicat", a continuat liderul stangii radicale latino-americane intr-o interventie transmisa de presa publica. "Este straniu, foartre straniu", a insistat el, adaugand ca secretul va fi poate "descoperit in cursul urmatorilor 50 de ani".

Washingtonul si Caracasul intretin relatii bilaterale foarte limitate si nu au ambasadori de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.