Bilantul inundatiilor din sudul Filipinelor a crescut la peste 1.200 de morti, potrivit autoritatilor.

Dupa inundatiile provocate la jumatatea lui decembrie de furtuna tropicala Washi, aproximativ 1.249 de cadavre au fost recuperate din apele din largul insulei Mindanao, cea mai mare insula din sudul arhipelagului filipinez.

Mirosul de cadavre in descompunere, foarte prezent in regiune, sugereaza ca numeroase cadavre sunt in continuare prinse sub daramaturi, a declarat responsabilul cu apararea civila din regiune, Ana Caneda.

"Sunt multe regiuni pe care le-am examinat dar unde este in continuare prezent mirosul de cadavre. Nu stim cate persoane sunt ingropate in noroi", a declarat Ana Caneda, estimand ca bilantul ar putea ajunge la 2.000 de morti, potrivit MEDIAFAX.

Furtuna tropicala Washi a trecut prin sudul Filipinelor intre 16 si 18 decembrie. Sate intregi au fost inundate, drumuri si poduri distruse, iar zeci de mii de persoane au ramas fara adapost, haine si mancare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.