Furtuna tropicala Washi, care a afectat sudul statului Filipine, a provocat moartea a peste 500 de persoane si a lasat cateva mii fara adapost, apa si electricitate.

Washi, care a lovit coastele filipineze incepand de vineri seara, a provocat moartea a cel putin 521 de persoane, in timp ce alte peste 300 sunt date disparute, relateaza MEDIAFAX.

Insula Mindanao (sud), una dintre regiunile cele mai sarace din Filipine si teatrul rebeliunilor separatiste, a fost cel mai grav afectata, si mai ales porturile Cagayan de Oro si Iligan, a precizat Gwen Pang, secretar general al organizatiei caritabile.

97 de cadavre au fost gasite la Cagayan de Oro, unul dintre principalele porturi ale insulei, si 75 la Iligan, un alt port din sud, potrivit unui purtator de cuvant, colonelul Leopoldo Galon, care a adaugat ca 375 de persoane sunt date disparute numai in aceste doua orase.

Furtuna a afectat de asemenea insula Negros, iar duminica si insula Palawan (vest), indreptandu-se spre vest, peste marea Chinei meridionale, potrivit serviciilor de meteorologie.

Guvernul si Crucea Rosie din Filipine au lansat apeluri la ajutor pentru a furniza alimente, haine si adapost pentru mai mult de 35.000 de persoane refugiate in centre de evacuare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.