Pe cat de ciudat este, e pe atat de adevarat! Presedintele american Barack Obama impreuna cu familia sa a planuit o vacanta in Hawaii pentru Sarbatorile de Craciun care ii costa pe americanii de rand, nici mai mult, nici mai putin de 4 milioane de dolari.

Aceasta mega cheltuiala vine in conditiile in care in Statele Unite ale Americii exista 14 milioane de someri, iar deficitul bugetar se ridica la 1.200 de miliarde de dolari.

Potrivit calculelor realizate de Hawaii Reporter, pretul pentru transportul familiei prezidentiale si a angajatilor acestora se ridica la 3,63 milioane de dolari, la care se adauga costul de cazare a familiei in valoare de peste 151.000 dolari. De asemenea, pentru angajatii si jurnalistii din corpul White House Press se vor cheltui circa 72.200 de dolari pe hotel.

De pe urma vizitei familiei Obama, politia locala si serviciul de ambulanta din Hawaii vor primi 260.000 dolari.

Deci pentru o vacanta de 17 zile in Hawaii, presedintele Obama va cheltui peste 4 milioane de dolari.

Totusi, suma este una redusa fata de cea cheltuita de Michelle Obama, Prima Doamna a Statelor Unite, pentru vacantele din acest an, respectiv 10 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.