Peste 1.000 de protestatari s-au reunit in fata Capitoliului cerand respectarea dreptului la munca.

Peste 1.000 de persoane au manifestat joi in fata Capitoliului, acesta fiind punctul culminant al celor trei zile de proteste ale sindicalistilor si somerilor veniti la Washington din toata tara pentru a-si cere dreptul de a avea un loc de munca si de a-si mentine asigurarea de somaj.

Protestatarii, printre care si militanti anti-Wall Street, s-au adunat in fata cladirii Capitoliul, pentru o ora de discursuri si rugaciuni si cerand guvernantilor crearea de locuri de munca si pastrarea asigurarii de somaj la valoarea actuala pentru "cei 14 milioane de someri din Statele Unite", conform MEDIAFAX.

Rabinul Erica Asch, dupa o serie de rugaciuni si ceremonii ecumenice, alaturi de manifestanti, a luat cuvantul declarand ca "este de datoria guvernantilor sa aiba grija de cei ce sufera".
Protestatarii au continuat cu manifestatii in fata biroului presedintelui Camerei Reprezentanților, John Boehner. Aproximativ 100 de manifestanti au intrat chiar in cladirea biroului liderului politic, dar pe care au parasit-o dupa circa cinci minute fara a fi anuntate insa evenimente violente.

Sub sloganul "Sa luam Capitoliul inapoi", zeci de asociatii si sindicate, printre care American Dream Movement, US Action, SEIU sau AFL-CIO, au participat la diferite actiuni, timp de trei zile, in fata Congresului si a Casei Albe, cerand, in principal respectarea dreptului la munca.

Presedintele american Barack Obama intentioneaza sa prezinte Congresului american, o serie de masuri de ocupare a fortei de munca estimate la 447 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.