Partidul Comunist (PC) rus l-a desemnat sambata pe liderul sau, Ghenadi Ziuganov, candidat la prezidentiale.

Ziuganov, in varsta de 67 de ani, un fost oficial al Partidului Comunist sovietic care a fost membru al Politburo (instanta conducatoare) si a condus PC de la inceputul anilor '90, a fost desemnat candidat in unanimitate, la Congresul partidului din apropiere de Moscova, potrivit MEDIAFAX.

Principalul obiectiv al lui Ziuganov si al partidului sau pentru alegerile din martie este sa ajunga in turul doi alaturi de Putin. Ziuganov a declarat ca il invita personal pe Vladimir Putin la dezbateri politice in cursul campaniei electorale.

Aceasta va fi a patra oara cand Ziuganov candideaza la prezidentiala, dupa 1996, 2000 si 2008. In 2004, in fata dominatiei lui Vladimi Putin, la vremea aceea presedinte si candidat la realegere, a renuntat sa mai participe.

Putin a fost atunci ales din primul tur, ca si in 2000 si la fel ca succesorul sau Dmitri Medvedev in 2008. Ziuganov s-a declarat convins ca de data aceasta va ajunge in turul doi cu Vladimir Putin, a carui popularitate este in scadere, potrivit RIA Novosti.

In afara de Putin si Ziuganov, printre candidatii care s-au anuntat se mai numara Vladimir Jirinovski (Partidul Social-Democrat, nationalist) si Serghei Mironov (Rusia Dreapta, centru-stanga), precum si guvernatorul regiunii Irkutk, Dmitri Mezentev, si miliardarul Mihail Prohorov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.