Desi avea la dispozitie o serie de personalitati celebre, revista TIME a desemnat "protestatarul" ca omul anului 2011. De ce merita EL acest titlu?

Acum ceva vreme, cand stirile majore se refereau la oamenii de pe strada, la mase si al schimbarile sociale care afectau lumea, protestatarii erau cei care faceau istorie.

In 2011, explica editorii revistei TIME, protestatarul a reusit sa arate lumii intregi ca mai exista speranta pentru schimbare, a dat jos guverne si prejudecati si a putut sa combine cele mai vechi tehnici cu tehnologii moderne. Acest protestatar se gaseste in Libia, Tunisia, Egipt, dar si SUA (la miscarea Ocuppy Wall Street), Spania, Marea Britanie. Protestul este o continuare naturala a politicii prin alte mjloace.

Time: Fondatorul Facebook, Omul Anului 2010

Protestatarul ne-a amintit de demnitatea umana si de importanta democratiei, mai spun editorii TIME. Acestia explica ca protestatarii sunt de mai multe feluri: cei din statele democratice care vor sa li se respecte drepturile si cei din statele autoritare, unde risca sa fie torturati si ucisi daca ies in strada. In 2011, oamenii au avut curaj si au luptat pentru propriile libertati.

Printre alti finalisti la acest titlu s-au aflat Kate Middleton, sotia printului William, amiralul William McRaven, care a coordonat actiunea militara ce a dus la omorarea lui Osama Ben Laden in luna mai, in Pakistan, disidentul chinez Ai Weiwei, care s-a opus regimului comunist din China


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.