Premierul rus Vladimir Putin a acuzat-o joi pe secretarul american de stat Hillary Clinton ca a "dat semnalul de plecare" pentru contestarea rezultatelor alegerilor legislative si a apreciat ca opozantii au actionat "cu sustinerea" Washingtonului, relateaza AFP.

Clinton "le-a dat tonul unor activisti din interiorul tarii, ea le-a dat semnalul. Ei au inteles semnalul si, cu sustinerea Departamentului de Stat, au inceput ca lucreze activ", a declarat Putin in cadrul unei reuniuni cu reprezentantii Frontului Popular, scrie MEDIAFAX.

"Intelegem ca o parte a
organizatorilor (protestelor) actioneaza conform unui scenariu cunoscut", a continuat fostul agent KGB. "Insa stim de asemenea ca cetatenii tarii noastre nu vor ca situatia sa evolueze precum cea din Kirgizstan sau mai recent, din Ucraina", a adaugat acesta cu referire la revolutiile din fostele republici sovietice in 2005 si 2004, unde Occidentul ar fi intervenit, in opinia Moscovei.

"Nimeni nu vrea haos", a completat cel mai influent om din Rusia, care intentioneaza sa revina la Kremlin la prezidentialele din martie.

  • Mesaj ascuns al lui Putin?

"Suntem obligati sa ne aparam suveranitatea", a adaugat "si ne supara pentru ca noi nu am uitat cine este stapanul pe aceasta planeta".

"Cand bani din strainatate sunt indreptati catre activitatile politice din tara noastra, asta ar trebui sa ne dea de gandit", a declarat Putin, cu referire la sute de milioane de dolari.

"Utilizarea fondurilor straine in procesele electorale este in special de neacceptat" declara Putin care la sfarsitul lui noiembrie a comparat ONG-urile finantate de Occident cu Iuda pentru realizarea monitorizarii fraudelor electorale.

Mii de rusi au protestat inca de duminica, contestand rezultatele legislativelor castigate de partidul de la putere, Rusia Unita, in maniera frauduloasa, conform opozitiei."Daca oamenii actioneaza in conformitate cu legea, trebuie sa le acordam dreptul la opinie", a declarat Putin.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

"Daca cineva incalca legea, atunci fortele de ordine si puterea trebuie sa impuna respectarea ei prin toate mijloacele legitime", a adaugat acesta.

Sute de persoane au fost arestate in urma manifestatiilor din Moscova si Sankt-Petersburg, printre care si mai multi lideri ai opozitiei ce au fost condamnati la pedepse de pana la 15 zile in inchisoare.

Citeste si:

Mesajul obscen de pe contul lui Medvedev pentru adversarii politici

Alegerile din Rusia: Victorie sau infrangere pentru Putin?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.