Baconschi despre Medvedev: Orice establishment prins in logica electorala iese un pic din regula.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, la RFI, intrebat despre declaratiile recente ale presedintelui rus, Dmitri Medvedev, in legatura cu scutul antiracheta, ca "orice establishment prins in logica electorala iese un pic din regula obisnuita".

Baconschi si-a exprimat speranta ca partea rusa "va fi in continuare responsabila", potrivit MEDIAFAX.

"Am luat, fireste, nota de declaratiile domnului Medvedev si, ca stat membru NATO, ramanem pe pozitia exprimata recent de secretarul general al Aliantei, ramanem pe deciziile adoptate la Lisabona, privind cooperarea NATO-Rusia, in domeniul apararii antiracheta. Credem ca aceasta decizie e o baza politica buna si sper ca partea rusa va fi in continuare responsabila, va raspunde acestei oferte, acestei disponibilitati a NATO, de a dezvolta un parteneriat strategic intre NATO si Federatia Rusa pentru secolul al XXI-lea, dar vedeti ca in toate democratiile, inclusiv in cea ruseasca, au loc alegeri si asta creste cateodata temperatura declaratiilor publice", a spus el.

Ministrul a apreciat insa ca "orice establishment prins in logica electorala iese un pic din regula obisnuita".

"Nu vad logica de fond si cu atat mai putin geopolitica unei noi fracturi intre Federatia Rusa si lumea euro-atlantica, ele au interesul comun de a conlucra, atat din punct de vedere civilizational, economic, energetic, cat si din punct de vedere strategic", a spus el.

O noua statie radar capabila sa monitorizeze lansarile de rachete din Atlanticul de Nord, precum si scutul american antiracheta din Europa a fost activata marti in enclava rusa Kaliningrad, in prezenta presedintelui Dmitri Medvedev, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.

Presedintele Rusiei a participat la ceremonia de lansare a statiei radar in timpul unei vizite in Kaliningrad. "Sper ca acest radar va functiona adecvat si isi va indeplini sarcinile", a declarat Medvedev in prezenta echipei care opereaza statia.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Liderul rus a avertizat ca activarea radarului antiracheta de la Kaliningrad este "un prim semnal" adresat NATO ca Rusia este pregatita sa raspunda "amenintarilor" sistemului antibalistic din Europa, informeaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.